Skip to main content

Huskunstner hos IGNE-OYA

A creative journey into flowers, in Tingbjerg.

 “DET VI GEMMER PÅ”

Jeg er tilknyttet som huskunstner hos IGNE-OYA.

I den forbindelse har vi lavet en collage udstilling til Tingbjerg Kulturhus. De udstillede billeder kommer efter udstillingen til at hænge i Tingbjergs Sundhedshus. Materialer, papir, akryl, æggetempera, blæk og farveblyant.

Collagerne er blevet skabt af kvinderne i Igne:Oya i efteråret 2023 i et kunstnerisk forløb med billedkunstner Sofie Børsting.

Projektet har blomsten som fokus.

Blomsten er blevet brugt symbol på kvindelighed gennem årtusinder, vi ser den alle vegne og måske tager vi den for givet. Blomsten står for nyt liv, uden blomster inget liv. 

Gennem meditative og frigørende tegne og maleprocesser har kvinderne dykket ned i minder om blomstens betydning for hver enkelt. Ved at blive ved med at studere blomster helt tæt på har er vi kommet tættere på dens væsen og sanselighed. 

De udstillede collager er vokset frem i processen. Billeder af de mange frigørende processer i Tingbjerg sen fra efteråret 2023.

læs om Igne-Oya her:

Igne:Oya er et design- og håndarbejdsværksted i Tingbjerg, der drives af Den Boligsociale Helhedsplan i Tingbjerg og Utterslevhuse. Værkstedets aktiviteter har fokus på håndens arbejde som non-verbalt sprog, og på at skabe et kreativt rum og fællesskab omkring håndarbejde.

Igne:Oya Tekstil i Tingbjerg – igne:oya https://tekstil-tingbjerg.cbs.dk

Billedet med de blå blomster er skabt af dygtige Naghem som står ved siden af det. Alle collagerne med blomsterne er skabt af håndmalede papir med materialer som æggetempera, gouache, blæk, grafit og farveblyanter. Det har været en guidet proces, startende med en meditation og derefter med et koncept udviklet af mig. Det har været spændende af se hvordan kvinderne har taget imod de forskellige workshops med meget frie og ekspressive resultater. Mange havde ikke malet og tegnet siden de var helt små, men er i stedet meget dygtige til håndarbejde.